Artiklar om simning

Här kan du läsa artiklar om simning med tips och trix. Texterna har jag skrivit i samarbete med Medley.

Utrustning för simträning

Paddlar, fenor, flytdolme, snorkel… Det finns en uppsjö av utrustning du kan använda för att få variation i din simning. Men när ska du använda vad? Och varför? Här försöker jag reda ut begreppen och ge dig några tips på vägen.

————————————————————

Träna inför Vansbrosimningen 2018

Vansbro

I början av juli gick Vansbrosimningen – Sveriges största öppet vattenevenemang – av stapeln i den lilla orten Vansbro, 10 mil väster om Borlänge. De olika loppen, med distanser på en till tre kilometer, simmas i Vanån och Västerdalälven och ingår bland annat i En Svensk Klassiker. Simmade du och fick mersmak? Eller har du funderat på att vara med men aldrig kommit till skott? Trots att nästa sommar kan kännas avlägsen är det ändå en god idé att starta upp träningen redan nu. Här kan du läsa några tips!

————————————————————

Simning i öppet vatten

Artiklar om simning

Sommaren närmar sig, temperaturen i våra sjöar kryper långsamt uppåt och kanske har du drömmande tittat ut över vattnet? Fantiserat om hur du snart crawlar där? Vattnet är stilla, fåglarna kvittrar och du träffas av morgonens första solstrålar? Här kommer några tips till dig som är sugen på att ge dig ut och simma i öppet vatten för första gången.

————————————————————

Hur snabbt kan jag lära mig simma crawla

PT-pass simning

En vanlig fråga bland de som vill lära sig crawla är hur lång tid det egentligen tar. Och ett svar på den frågan blir oftast ännu mer intressant när man väl påbörjat en kurs. Först då blir man medveten om de utmaningar man ställs inför i crawl. Här kan du läsa om mina tankar kring inlärningen.

————————————————————

Så tar du dig ur motivationssvackan

Vi har alla dagar eller kanske rentav perioder då lusten för träning är noll och ingen. När soffan vinner gång på gång och latmasken inom oss är enväldig härskare. När vi glömmer hur skönt det känns att sitta i bastun efter ett avklarat simpass. Här kommer några tips på saker som kan motivera dig och hjälpa dig ur svackan.

————————————————————

Farter inom simning

Vill du bli snabbare i bassängen? Första steget är att kunna variera din hastighet. Här får du lära dig mer om olika farter inom simning, hur du kan testa din tröskelfart och hur du hittar rätt tempo i din intervallträning. Vågar du utmana dig själv blir du garanterat en snabbare simmare.

————————————————————

Så väljer du rätt träningsklocka för simning

Idag är alla sporter prylsporter, simning är inget undantag. Aktivitetsarmband, träningsklockor och träningsappar blir allt mer populära. För simning finns det speciella klockor som tål vatten och som kan mäta sådant som antal simtag, hastighet, distans och simsätt. Här får du tips kring vad man ska tänka på när man ska köpa en träningsklocka eller aktivitetsarmband. Kanske kommer du fram till att du inte behöver någon alls?