Artiklar om simning

Här kan du läsa artiklar om simning med tips och trix. Texterna har jag skrivit i samarbete med Medley.
Klicka på rubriken för att komma till texten.

Utrustning

Paddlar, fenor, flytdolme, snorkel… Det finns en uppsjö av utrustning du kan använda för att få variation i din simning. Men när ska du använda vad? Och varför? Här försöker jag reda ut begreppen och ge dig några tips på vägen.

ow_header

Har du simmat Vansbrosimningen och fått mersmak? Eller har du funderat på att vara med men aldrig kommit till skott? Trots att nästa sommar kan kännas avlägsen är det ändå en god idé att starta upp träningen redan nu. Här kan du läsa några tips!

Artiklar om simning

Temperaturen i sjön är behaglig. Vattnet är stilla, fåglarna kvittrar och du träffas av morgonens första solstrålar. Här kommer några tips till dig som är sugen på att ge dig ut och simma i öppet vatten för första gången.

PT-pass simning

En vanlig fråga bland de som vill lära sig crawla är hur lång tid det egentligen tar. Och ett svar på den frågan blir oftast ännu mer intressant när man väl påbörjat en kurs. Först då blir man medveten om de utmaningar man ställs inför i crawl. Här kan du läsa om mina tankar kring inlärningen.

bassäng_header

Vi har alla dagar eller kanske rentav perioder då lusten för träning är noll och ingen. När soffan vinner gång på gång och latmasken inom oss är enväldig härskare. När vi glömmer hur skönt det känns att sitta i bastun efter ett avklarat simpass. Här kommer några tips på saker som kan motivera dig och hjälpa dig ur svackan.

redo_header

Vill du bli snabbare i bassängen? Första steget är att kunna variera din hastighet. Här får du lära dig mer om olika farter inom simning, hur du kan testa din tröskelfart och hur du hittar rätt tempo i din intervallträning. Vågar du utmana dig själv blir du garanterat en snabbare simmare.

Simcoachning

Idag är alla sporter prylsporter, simning är inget undantag. För simning finns det speciella klockor som tål vatten och som kan mäta sådant som antal simtag, hastighet, distans och simsätt. Här får du tips kring vad man ska tänka på när man ska köpa en träningsklocka eller aktivitetsarmband. Kanske kommer du fram till att du inte behöver någon alls?