Bergsvandring, Talaia d’Alcudia

talaiaDani_header

Följ med på en dagsutflykt upp på Alcudias högsta bergstopp - Talaia d'Alcudia 446 meter över havet. Här har vi en hänförande utsikt över såväl Alcudia som Pollensabukten.

Det finns flera sätt att genomföra denna vandring på, beroende på gruppens nivå. Stigarna vi vandrar på är bitvis steniga så ett par rejäla gymnastik- eller vandringsskor är att rekommendera. Glöm inte att ta med rikligt med vatten, särskilt om det är varmt, och ett par plåster eller tejp för skoskav är inte fel att ha med i väskan.

Nivå 1
För väldigt ovana vandrare. Vi startar och slutar vid Eremita de la Victoria. och vi tar oss till och från startpunkten med buss från ert hotell. Vägarna vi går på är branta men relativt breda och lättvandrade. När vi närmar oss toppen blir det lite stenigare och man får tänka på vart man sätter fötterna. Vi går sedan tillbaka samma väg vi kom. Vandringens längd är ungefär 5 km och beräknad tidsåtgång är 2-3 timmar.

Nivå 2
För halvvana vandrare och personer med god kondition. Bussen hämtar vid ert hotell och vi startar vandringen vid Eremita de la Victoria. Promenaden går upp till Talaia d'Alcudia, och sedan vidare ner på andra sidan berget. Här har vi en vacker utsikt mot den lilla stranden vid Coll Baix och Alcanadas fyr. Promenaden tillbaka till Port d'Alcudia går längs vattnet och de ståtliga villorna vid Alcanada. Vandringens längd blir ungefär 15 km och beräknad tidsåtgång är 4 timmar.

Nivå 3
För vana vandrare och personer med mycket god kondition. Här promenerar vi längs små gator från Port d'Alcudia och vidare upp på Puig d'en Vauma (256m) innan vi fortsätter klättringen till Talaia d'Alcudia. Vägen tillbaka blir densamma som i alternativet ovan. Vi tar oss ner från berget och längs Alcanadas strand, tillbaka till Port d'Alcudia. Vandringens längd blir ungefär 25 km och beräknad tidsåtgång är 6-7 timmar.

 

Prislista:
  • Nivå 1, minst 4 deltagare - 200kr/20€ per person + transport
  • Nivå 2, minst 4 deltagare - 250kr/20€ per person + transport
  • Nivå 3, minst 4 deltagare - 300kr/20€ per person
  • Picknicklunch inkl. baguette (ost/skinka), en liten juice, kaka/godbit och frukt - 70kr/7€ per person.

 

Kostnadsfri avbokning fram till 24 h innan utflykten. Därefter gäller full betalning.