Öppet vattenkurs för Mörbybadet

Solsken över Ösbysjön

Idag var sista tillfället på den fyra veckor långa öppet vattenkursen jag har haft tillsammans med Victor Fernandez för Mörbybadet.

Under två tillfällen inomhus i bassäng och sex tillfällen utomhus i Ösbysjön har vi övat navigering, bojrundning, trängsel och drafting. Vi har simmat distans och intervaller. Det har frustats, pustats, kämpats och skrattats.

De första tillfällena visade termometern inte mer än 14-15 grader, men sakta men säkert har temperaturen arbetat sig uppåt, och imorse var det till och med varmare i vattnet än i luften.

Härligt, men något decimerat, gäng

Att simma i öppet vatten skiljer sig från att simma i bassäng. Utomhus är vattnet kallare, sikten är dålig och det finns inga linjer på botten som leder dig rätt. Dessutom får man dela sjöarna med annat än andra simmare. Ösbysjön är till exempel bebodd av en flock stora karpar.

Det har varit riktigt roligt att följa eleverna under den här kursen, och se hur de blivit tryggare och tryggare i vattnet. En av fördelarna med att gå kurs är att det kan kännas lite mindre läskigt att vara i vattnet när man är omgiven av andra. När man är mer bekväm i vattnet är det lättare att fokusera på teknikövningarna, och även på den fronten har den här gruppen gjort stora framsteg. Det har varit riktigt roligt!

Tack alla för den här kursperioden!