Simläger i Hallstahammar

Nordic Open Water Swim Camp

NOW Swimmings simläger i Hallstahammar blev en fullmatad och väldigt, väldigt rolig helg! Utvecklingen hos simmarna var så påtaglig!

Simlägret började på fredagen med en kort introduktion. Sedan var det dags för det allra första simpasset i 50-metersbassängen vid Skantzö bad och camping. Där testade vi att alla deltagare passade på den nivå de anmält sig till samt filmade tekniken från sidan och ovanifrån.

Efter lunch och incheckning gjorde vi en kort teambuildingövning och sedan var det dags för dagens andra pass. Den här gången i öppet vatten. Min grupp övade teknik och navigering runt bojar i närheten av bryggan. Vi pratade om säkerhet och annat som är viktigt att tänka på vid öppet vatten-simning.

Som avslutning på dagen, när alla var mätta och belåtna efter middagen, höll Roger ett mycket uppskattat teoripass om simteknik.

Andra och tredje dagen försvann snabbt. Yoga för simmare, bassängpass, beachvolley, filmanalyser, landträning, öppet vattensimningar och bowlingturnering. Skratt, simsnack och trevligt umgänge.

På lördagen tog jag med min simgrupp på en ”äventyrssimning” i Skantzsjön. Målet var att visa dem det jag tycker är det bästa med att simma utomhus – frihetskänslan, möjligheterna och upptäckarglädjen. På söndagen avslutade vi med en träningstävling där deltagarna kunde välja mellan att simma 1km eller 2km på en varvbana runt sjön.

Stort tack till alla som var med och gjorde detta simläger till en fantastisk upplevelse! Det är underbart att se vilka framsteg som kan göras på bara ett par dagar.

Hoppas vi ses snart igen!

————————————————————

Vill du förbättra din simning i öppet vatten med ett eller flera PT-pass utomhus? Läs mer här.
Behöver du istället kanske jobba mer med tekniken i bassäng? Läs mer här.