Om

Om Aqtivate

Aqtivate inriktar sig på crawlträning för vuxna, från nybörjare upp till avancerade simmare. Oavsett vad ditt mål är, vill jag hjälpa dig att nå det. Jag tror att alla kan lära sig simma, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. För vissa går det snabbt, för andra tar det längre tid. Aqtivate välkomnar alla.

Om Sofia

Jag lärde mig simma frisim hösten 2012, efter att jag samma sommar gjort debut i ett swimrunlopp. Jag förälskade mig omedelbart i swimrun, som går ut på att man tar sig fram i naturen genom att växla mellan simning och löpning, och jag insåg att jag var tvungen att lära mig crawla för att bli snabbare i vattnet.

Mitt första år som simmare kantades av irritation, uppgivenhet och dålig inställning. Crawl var svårt och jobbigt. Jag fick kallsupar hela tiden. Men någonstans vände det. När jag började träna mer strukturerat gjorde jag stora framsteg, både i bassäng och i öppet vatten. Jag kom att älska pirret i magen inför ett tufft intervallpass, blev härdad av långa distanspass och lärde mig kontrollera min rädsla över att simma i mörka sjöar. Jag har först i vuxen ålder lärt mig våga hoppa från höga klippor, dyka och voltvända. För mig är simning mer än en motionsform i vatten - det är en passion.

Jag gillar fysiska utmaningar och har hittills sprungit fem marathon, provat på triathlon (från supersprint till halvironman), kört några multisportlopp och många, många swimrunlopp, både i Sverige och utomlands.

Crawlinstruktör

Nu står jag själv på kanten som simtränare och brinner av iver att få hjälpa andra att hitta samma kärlek till simningen som jag har gjort.

Att jag själv lärt mig simma frisim som vuxen ser jag som en av mina främsta styrkor som instruktör. När du tycker crawl känns omöjligt att lära sig så kan jag relatera. Jag vet hur besvärligt det kan vara. Jag tror att alla kan lära sig crawla och bli duktiga simmare, oavsett när i livet man startar sin resa. Allt som krävs är tålamod och kanske lite hjälp på vägen. Det är där jag kommer in i bilden. Här på webbsidan kan du se på vilka sätt jag kan bistå dig i kampen om att bli en bättre simmare.

Porträtt-Sofia
Utbildning

Simlinjeassistent - Svenska simförbundet
Fortbildning i simsätt, starter & vändningar - Svenska simförbundet
Crawlinstruktör - Internutbildning Medley
Crawlinstruktör fortsättning - Internutbildning Medley
Crawlinstruktör öppet vatten - Internutbildning Medley
Plattformen - Sisu Idrottsutbildarna
Idrottspsykologi - Stockholms Universitet
HLR, första hjälpen och livräddning