Öppet vattenkurs

Toppa formen inför Stockholm Triathlon!

Nu erbjuder Aqtivate en intensivkurs i öppet vatten.Träningen hålls utanför Huvudstabadet i Solna (Ulvsundasjön) och går den 14-17 augusti.  Öppet vattenkursen arrangeras i samarbete med Vasalundshallen/BeFair och Dahlin Consulting. Instruktörer är jag och Henrik Dahlin. Passa på att toppa formen inför sensommarens triathlon-, swimrun-, och öppet vattentävlingar.

Att simma i sjöar och hav skiljer sig från att simma inomhus i bassäng. När man simmar ute är vattnet kallt, sikten är dålig och det finns ingen linje på botten att följa. För att komma dit vi tänkt oss måste vi dessutom lägga till navigering. Ska du starta i en tävling kommer du dessutom nästan garanterat få närkontakt med andra simmare. Då är det bra att i förväg ha övat på att kunna behålla lugnet.

Information
Datum: 14 augusti – 17 augusti 2017
Tid: 19:00-20:30
Plats: Huvudstabadet/Ulvsundasjön
Pris: 990 kr
Intensivkurs i öppet vatten

Under fyra kvällar fokuserar vi på öppet vatten-tekniker som navigering, drafting, bojrundning och trängsel. Varannan dag inleder vi simpassen med styrketräning och varannan dag med yoga – två viktiga ingredienser för att skapa en stark, rörlig och hållbar simmarkropp. Landträningen, ca 30 minuter, hålls på gräsmattan inne på Huvudstabadet (tänk på kläder efter väder, all träning sker utomhus) och vi simmar utanför i Ulvsundasjön. Våtdräkt är obligatoriskt.

Förkunskapskrav: 
Kunna simma minst 100 meter crawl med andning i våtdräkt samt känna till de tekniska grunderna för crawl.

Anmälan:
E-post till sofia[@]aqtivate.se eller direkt till Vasalundshallen/Huvudstabadet.

————————————————————

Vill du istället förbättra din öppet vatten-teknik med ett eller flera PT-pass utomhus? Läs mer här.