Villkor för deltagande

Följande villkor för deltagande gäller vid Aqtivates kurser, träningsläger och event.

1. Anmälan och betalning

1.1 Kurser och event utan boende

Betalning sker i samband med anmälan. Betalning kan ske med kreditkort, direktbetalning till bank eller med faktura via Payson. Din plats är bekräftad så snart du får en orderbekräftelse från oss. Vid crawlkurser inomhus gäller respektive anläggnings villkor för anmälan och betalning.

1.1.2 Avbokning, kurser och event utan boende

Vid avbokning som sker senast sju dagar före kursstart återbetalas avgiften minus en administrationsavgift på 50 kr.

1.2 Simläger och event med boende

I samband med anmälan betalar du en anmälningsavgift. För läger inom Sverige är anmälningsavgiften 500 kr per person och för läger inom Europa 1000 kr per person. Anmälningsavgiften återbetalas inte. Betalning kan ske med kreditkort, direktbetalning till bank eller med faktura via Payson. Din plats är bekräftad så snart du får en orderbekräftelse från oss. Vi skickar en faktura till dig på återstående summa. Slutsumman ska vara Aqtivate tillhanda senast 40 dagar före evenemangets början.

1.2.1 Avbokning, kurser och event med boende

Vid avbeställning gjord tidigare än 40 dagar innan avresa får du betala anmälningsavgiften. Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan är kostnaden 25% av resans pris, dock som lägst anmälningsavgiften. Vid avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan är kostnaden 50% av resans pris, dock som lägst anmälningsavgiften. Vid avbeställning inom 8 dagar före avresan skall du betala hela resans pris.

1.3 Överlåtande av avtal

Du har alltid möjlighet att utan kostnad överlåta din plats till någon annan med motsvarande förkunskaper. Aqtivate ska informeras om namnändringen omgående. Överlåtaren ansvarar för att ersättaren tar del av Aqtivates villkor.

1.4 Om PaysonFaktura

Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

1.4.1 Information om pantsättning

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

1.5 Transport/flyg

Transport till och från våra lägerdestinationer ingår inte i resans pris. Aqtivate ersätter inte kostnader för transport/flyg vid avbokning eller inställd resa. Boka inte transport/flyg till destinationen innan du fått anvisning om det från oss.

2. Deltagarens ansvar

2.1 Instruktörens anvisningar

När du deltar på våra kurser, träningsläger och event är du skyldig att följa instruktörens eller annan ansvarig persons anvisningar. Om du på ett väsentligt sätt bryter mot ordningsreglerna kan Aqtivate avvisa dig utan rätt till ersättning eller återbetalning av evenemanget.

2.2 Deltagande under eget ansvar

Att simma, framför allt utomhus i öppet vatten, är en fantastisk upplevelse. Det ställer dock krav på säkerhet och gott omdöme. Genom att skicka din anmälan till någon av Aqtivates kurser, träningsläger eller event godkänner du att du uppfyller de förkunskapskrav som krävs, att du har obligatorisk utrustning samt att du är medveten om riskerna. För alla kurser och lektioner som sker inomhus i bassäng skall simhallens regler följas.

2.2.1 Sjukdomar

Du ansvarar själv för att väga in riskerna vid kända sjukdomar och skador. Det är förbjudet att delta i Aqtivates arrangemang under påverkan av droger eller alkohol. Instruktören har rätt att avvisa personer som kan vara en fara för sig själva eller för andra.

2.3 Genomförande

Kurserna i öppet vatten genomförs om temperaturen i vattnet är 15 grader eller mer. Våtdräkt är obligatoriskt. Längden på passen anpassas efter vattentemperaturen. Eftersom alla människor är olika måste du vara uppmärksam på hur din kropp reagerar och själv ansvara för att klä dig rätt och att kliva upp ur vattnet om du blir för kall. Informera alltid instruktören om du avviker från passet.

2.3.1 Nedkylning

Alla signaler på nedkylning skall tas på allvar. De första tecknen på hypotermi (när kroppstemperatur under 35 grader) är skakningar och apati. Om kroppstemperaturen fortsätter sjunka börjar man prata sluddrigt, blir förvirrad och trött. Ha alltid med dig en termos med varm dryck, ett extra lager varma kläder, vantar och mössa att ta på dig när du kliver upp. Försök hålla kroppen i rörelse tills temperaturen återgår till det normala.

2.3.2 Panik eller annan fara

Att simma utomhus i öppet vatten kan av många upplevas som obehagligt och leda till känslor av panik. Var medveten om och respektera dina egna begränsningar. Håll dig nära land eller på grunt vatten tills du hanterar situationen. Våtdräkten hindrar dig från att sjunka om du till exempel får kramp. Ropa på hjälp eller ta dig in till land om detta händer.

3. Förkunskaper och obligatorisk utrustning

3.1 Förkunskapskrav öppet vatten

För att delta i Aqtivates kurser, träningsläger och event i öppet vatten krävs, om inget annat anges, att du kan crawla minst 200 meter obehindrat samt att du har god vattenvana.

3.1.1 Obligatorisk utrustning öppet vatten

Våtdräkt och färgglad badmössa är obligatorisk utrustning vid alla simpass i öppet vatten. Vi rekommenderar även att du använder en Safe swimmer. Aqtivate ansvarar inte för eventuell skada på utrustningen. Om du är väldigt frusen är förstärkningsplagg i neopren att rekommendera.

3.2 Förkunskapskrav bassäng

Följande förkunskapskrav gäller för att delta i kurser inomhus:

3.2.1 Förkunskapskrav BeFair (Vasalundshallen):

  • Steg 1 – god vattenvana och kunna simma 200 meter bröstsim
  • Steg 2 – kunna simma minst 25 meter crawl med andning, känna till de tekniska grunderna
  • Steg 3 – kunna simma 50-100 meter crawl med god teknik, ha provat på voltvändningar
  • Träningsgrupp teknik – kunna simma minst 200 meter crawl, ha god kännedom om de tekniska grunderna
  • Träningsgrupp 90 min – kunna simma minst 400 meter crawl, ha mycket god kännedom om de tekniska grunderna

3.2.2 Förkunskapskrav Medley (Mörbybadet):

  • Nybörjare – god vattenvana och kunna simma 200 meter bröstsim.
  • Fortsättning – känna till de tekniska grunderna för crawl samt kunna simma 25 m crawl med andning.
  • Avancerad – kunna simma minst 50 meter crawl med andning.
  • Träningsgrupp – kursen vänder sig till dig som gått en eller flera crawlkurser på fortsättnings- och avancerad nivå, och som nu vill fortsätta att utveckla din simning.

4. Omtanke om andra deltagare

På Aqtivates kurser, träningsläger och event tar vi hand om varandra. Under pass i öppet vatten och tillämpar vi kompissimning. Det betyder att ni alltid är minst två personer som har i uppgift att hålla ett extra öga på varandra. Om något händer – hjälp den som är utsatt och informera instruktören så fort som möjligt. Visa alltid respekt mot instruktören och andra deltagare.

Ladda ner våra villkor som pdf.